Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Medewerkersbetrokkenheidonderzoek

Hoe maakt u medewerkers loyaal en houdt u ze (langer) binnen?

Medewerkers zijn het visitekaartje van uw organisatie. Zij hebben een grote invloed op de tevredenheid van uw klanten. Daarnaast zorgen betrokken medewerkers voor innovatie, een lager verzuim en een lager verloop. Het hebben van betrokken medewerkers is dus van groot van belang voor iedere organisatie.

Markteffect kan u door middel van een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek helpen met het inzichtelijk maken van uw sterke en zwakke punten en de kansen en bedreigingen vanuit het perspectief van de medewerkers.

Direct aan de slag?
Bereken dan meteen de prijs voor uw medewerkersbetrokkenheidonderzoek. U ontvangt direct een prijsindicatie.

Betrokken medewerkers zorgen voor meer innovatie

Betrokken medewerkers zorgen voor een lager verzuim

Betrokken medewerkers bevelen de diensten van de organisatie aan bij anderen

Onze methodes

Medewerkersbetrokkenheid in beeld

Een positieve verandering realiseren in de medewerkersbetrokkenheid is een hele opgave. Daarom is het essentieel om te weten aan welke knoppen u moet draaien om het maximale resultaat te bereiken. Met een regressieanalyse brengt Markteffect de samenhang van de verschillende aspecten met de algemene betrokkenheid in kaart. Door deze te vertalen in een prioriteitenmatrix krijgt u concreet inzicht in de verbeteracties. 

Aanbeveling en loyaliteit

Markteffect helpt u graag met het in kaart brengen van de medewerkersbetrokkenheid en loyaliteit door onder andere gebruik te maken van de Net Promotor Score (NPS) en het loyaliteitsmodel. De NPS gebruiken we hierbij om inzichtelijk te maken in hoeverre uw medewerkers uw organisatie als werkgever en de diensten van uw organisatie zouden aanbevelen. Het loyaliteitsmodel combineert de tevredenheid en de aanbevelingsintentie om zo uw medewerkers te segmenteren. 

Spiegelonderzoek

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek kan worden uitgebreid met een spiegelonderzoek. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de tevredenheid en betrokkenheid van uw medewerkers, maar ook naar de verwachtingen en perceptie van het management van uw organisatie. Door middel van een gap-analyse brengt Markteffect een vergelijking in kaart tussen de perceptie van het management van uw organisatie en de daadwerkelijke tevredenheid van uw medewerkers. Dit levert vaak verrassende en soms ook confronterende inzichten op. 

Twee voorbeelden van vergelijkbare onderzoeken:


Meer weten over medewerkersbetrokkenheidonderzoek?

 

Wilt u weten hoe u uw medewerkers meer betrokken krijgt bij de organisatie of heeft u een vraag welke onderzoeksmethode het meest passend is? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder! 


Thomas Huigen
Client Consultant

Wat kost een medewerkersbetrokkenheidonderzoek?

Wij verzorgen voor u:

Kick-off meeting en afstemming

Maatwerk vragenlijst met alle onderwerpen

Het bevragen van uw medewerkers

Analyse en rapportage inclusief aanbevelingen

cup icon

Bereken nu binnen één minuut de prijs voor het uitvoeren van uw eigen medewerkersbetrokkenheidonderzoek.

Na het invullen van uw wensen ontvangt u direct een prijsindicatie op uw scherm!

Bereken de prijs
  • Vrijblijvend contact met één van onze client consultants
  • Indien gewenst een offerte op maat binnen 24 uur