Phone

Macrodoelmatigheidsonderzoek

Inzicht in de behoefte en potentie van een (nieuwe) opleiding?

Om het succes van een nieuwe opleiding te garanderen, is het cruciaal dat het opleidingsaanbod overeenkomt met de behoeften die bestaan bij werkgevers. Een uitdagende opgave voor onderwijsinstellingen, want deze behoeften kunnen vaak zeer specifiek zijn op het gebied van opleidingsniveau, branche en specialisatie. 

Om uw instelling te ondersteunen bij een aanvraag voor een nieuwe opleiding voeren wij al 10 jaar macrodoelmatigheidsonderzoeken uit. Wij zorgen voor de vereiste inzichten ter ondersteuning van uw aanvraag. 

Direct aan de slag?
Bereken dan meteen de prijs voor uw macrodoelmatigheidsonderzoek. U ontvangt direct een prijsindicatie.

Arbeidsmarkt

Een kwantitatief onderzoek naar de marktbehoeften onder betrokken stakeholders. Hoeveel vraag bestaat er? Hoeveel personeel is er nodig?

Potentiële studenten

Kwantitatief onderzoek naar behoeften onder potentiële studenten. Welke onderwijsbehoeften leven er onder potentiële studenten?

Kwantitatief onderzoek onder twee doelgroepen

Het kwalitatieve onderzoek zorgt voor waardevolle input voor het kwantitatieve onderzoek. Dit tweede deel van een macrodoelmatigheidsonderzoek zorgt voor een kwantitatief beeld van de daadwerkelijke vraag en aanbod van de opleiding. Op deze wijze kan in de aanvraag onderbouwd worden hoe groot de daadwerkelijke vraag is.


Meer weten over macrodoelmatigheidsonderzoek?

 

Wilt u meer weten of heeft u vragen over macrodoelmatigheidsonderzoek? Wij helpen u graag verder!


Edgar de Beule
Algemeen directeur

Combinatie van kwalitatief en kwantitatief onderzoek

Markteffect kiest in een macrodoelmatigheidsonderzoek altijd voor een combinatie van kwalitatief en kwantitatief onderzoek. In een tijdsbestek van ongeveer twee maanden verkennen we het volledige spectrum van de toekomstige opleiding. Belangrijke stakeholders worden geselecteerd en aan de tand gevoeld. Resultaat hiervan is een duidelijke visie op de toekomstige arbeidsmarkt. De analyse van het kwalitatief onderzoek geeft u inzicht in de competenties die het toekomstig personeel moet bezitten. 

 

Samenwerking

Centraal in alle macrodoelmatigheidsonderzoeken van Markteffect staat de samenwerking met u als opdrachtgever. Wij vinden dat het partnership tussen u als expert op het vlak van onderwijs en de aansluiting met de arbeidsmarkt en Markteffect als verbindende en onafhankelijke partij leidt tot een succesvolle opleidingsaanvraag. Wij werken onafhankelijk en proactief, maar wel met u aan onze zijde.

Twee voorbeelden van vergelijkbare onderzoeken:

Wat kost een macrodoelmatigheidsonderzoek?

Wij verzorgen voor u:

Kick-off meeting en afstemming

Maatwerk vragenlijst met alle onderwerpen

Het bevragen van uw doelgroep

Analyse en rapportage inclusief aanbevelingen

cup icon

Bereken nu binnen één minuut de prijs voor het uitvoeren van uw eigen macrodoelmatigheidsonderzoek.

Na het invullen van uw wensen ontvangt u direct een prijsindicatie op uw scherm!

Bereken de prijs
  • Vrijblijvend contact met één van onze research consultants
  • Indien gewenst een offerte op maat binnen 24 uur