Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Schriftelijk onderzoek

Sinds de komst van internet is online onderzoek het schriftelijk onderzoek voorbij gesneld. Soms onterecht. Want hoewel online onderzoek voor veel onderzoeken inderdaad de meest geschikte methode is, heeft schriftelijk onderzoek enkele belangrijke voordelen.

Door respondent in te vullen op elk gewenst moment

In te zetten voor zowel klein- als grootschalige onderzoeken

Voordelen schriftelijk onderzoek

Het grootste voordeel van schriftelijk onderzoek is dat respondenten de vragenlijst ter plekke in kunnen vullen of thuis op hun gemak. Door het gebruik van self mailers, een A4-formulier met rilranden dat opgevouwen meteen een envelop is, kan de vragenlijst eenvoudig opgestuurd worden, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. De ingevulde vragenlijsten kunnen met de hand verwerkt worden of met een scanner, die de gegeven antwoorden inleest en automatisch op de goede plaats in de data wegzet. Op deze manier is schriftelijk onderzoek geschikt voor zowel grootschalige onderzoeken als onderzoeken met een kleinere doelgroep.

Wanneer is schriftelijk onderzoek geschikt?

Schriftelijk onderzoek is uitermate geschikt voor onderzoeken in de zorg, waarbij de formulieren bijvoorbeeld in de wachtruimte achtergelaten kunnen worden. Patiënten kunnen dan het onderzoek invullen terwijl ze wachten of kunnen een formulier mee naar huis nemen. De receptionist(e) hoeft patiënten enkel maar te wijzen op de formulieren. Daarnaast kent schriftelijk onderzoek tal van andere geschikte toepassingen. Wij adviseren u graag welke methode bij u past!


Meer weten over schriftelijk onderzoek?

 

Wilt een onderzoek schriftelijk uit laten voeren? Wij helpen u hier graag bij. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.


Roy Zengers
Business Unit Manager

Wat kost schriftelijk onderzoek?

Wij verzorgen voor u:

Kick-off meeting en afstemming

Maatwerk vragenlijst met alle onderwerpen

Werving van de respondenten

Analyse en rapportage inclusief aanbevelingen

cup icon

Bereken nu binnen één minuut de prijs voor het uitvoeren van uw eigen schriftelijk onderzoek.

Na het invullen van uw wensen ontvangt u direct een prijsindicatie op uw scherm!

Bereken de prijs
  • Vrijblijvend contact met één van onze client consultants
  • Indien gewenst een offerte op maat binnen 24 uur