Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Online onderzoek

Online onderzoek is een snelle en effectieve veldwerkmethode om data te verzamelen voor uw onderzoek. Het is een vorm van kwantitatief onderzoek, die vaak gebruikt wordt voor klanttevredenheids-, naamsbekendheid-, imago- en campagne-onderzoek.

De voordelen van online onderzoek

Markteffect kijkt altijd welke methode het best past bij uw onderzoeksvraag. Online onderzoek zetten we in vanwege de korte doorlooptijd en de mogelijkheid om visueel en auditief materiaal te gebruiken. Ook kunnen we met online onderzoek gericht segmenteren. Niet alleen op demografische factoren, zoals leeftijd en geslacht, maar ook op uw specifieke doelgroep. We vragen dan naar levensstijl en inkomen, maar we kunnen uw eigen segmentatie gebruiken. 

Korte doorlooptijd

Gericht segmenteren

Gebruik van visueel en auditief materiaal

Zo voeren wij online onderzoek uit

Onderzoekspanels

We kunnen online onderzoek uitvoeren op uw eigen database (voornamelijk geschikt voor klanttevredenheidsonderzoek of medewerkersbetrokkenheidonderzoek) of één van onze onderzoekspanels. Markteffect heeft beschikking over verschillende onderzoekspanels, waaronder een consumentenpanel dat in totaal uit ongeveer 255.000 consumenten in Nederland bestaat. Hiermee kunnen we op basis van uw doelgroep de juiste respondenten selecteren voor uw onderzoek. 

Panelkwaliteit

Ons consumentenpanel voldoet aan strenge kwaliteitsvoorwaarden: leden moeten tenminste 1x per jaar meedoen aan een onderzoek, het profiel van de leden minimaal 1x per jaar wordt bijgewerkt of bevestigd en dat leden op een correcte manier geworven worden. Onderzoek via ons panel is anoniem. De panelleden worden uiteraard nooit benaderd voor commerciële doeleinden. 

Geschikte methode

Online onderzoek is heel geschikt voor onder andere klanttevredenheids-, naamsbekendheid-, imago- en campagne-onderzoek. Een alternatief is telefonisch of schriftelijk veldwerk. Wij adviseren u graag welke methode het best bij u past!

Twee voorbeelden van online onderzoek:


Meer weten over online onderzoek?

 

Neem contact met ons op voor meer informatie over online onderzoek of een vrijblijvende offerte binnen 24 uur!


Anke de Martines
Onderzoeksspecialist

Wat kost online onderzoek?

Wij verzorgen voor u:

Kick-off meeting en afstemming

Maatwerk vragenlijst met alle onderwerpen

Werving van respondenten

Analyse en rapportage inclusief aanbevelingen

cup icon

Bereken nu binnen één minuut de prijs voor het uitvoeren van uw eigen online onderzoek.

Na het invullen van uw wensen ontvangt u direct een prijsindicatie op uw scherm!

Bereken de prijs
  • Vrijblijvend contact met één van onze client consultants
  • Indien gewenst een offerte op maat binnen 24 uur