Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Online community

Een online community is een zeer interactieve vorm van kwalitatief onderzoek. Onze gespecialiseerde discussieleiders zorgen ervoor dat u in een online community diepgaande, kwalitatieve inzichten krijgt, waarmee u direct aan de slag kunt. Uit een online community haalt u concreet en praktisch toepasbaar advies.

 

Gespecialiseerde moderator

Interactief, gebruiksvriendelijk platform

Meekijken in de online community

Werving van deelnemers

Zo voeren wij een online community uit

Methode
In een online community geven respondenten 3, 5 of 7 dagen hun mening over uw onderzoeksvragen via een online platform, onder leiding van een onderzoeksspecialist en een moderator. In een online community kunnen open en gesloten vragen worden voorgelegd, terwijl het is ook mogelijk om polls en opdrachten door de respondenten te laten uitvoeren. Daarnaast kunnen zowel individuele opdrachten als groepsopdrachten worden voorgelegd. Op deze manier kunnen we doorvragen op antwoorden die een specifieke respondent geeft en is er geen beïnvloeding door de andere respondenten. In ons gebruiksvriendelijke platform kunt u meekijken met de antwoorden die gegeven worden.

Werving van de respondenten
Markteffect kan zorgen voor de werving van de respondenten. Tijdens de kick-off meeting stemmen we met u af aan welke eisen de deelnemende respondenten moeten voldoen. Op basis van deze eisen zal Markteffect panelleden die binnen de doelgroep vallen uitnodigen en screenen. We bevestigen de respondenten altijd telefonisch. Het is gebruikelijk om de deelnemende respondenten een vergoeding te geven voor hun deelname. Tijdens de kick-off meeting zullen we samen bepalen welke incentive passend is. Wij zorgen ervoor dat de respondenten inloggegevens voor de online community ontvangen.

 

 

 

Specialisme

Het is belangrijk dat de online community op een goede manier verloopt, zodat alle onderzoeksvragen worden beantwoord. De onderzoeksspecialist en de moderator zorgen ervoor dat groepen en individuele respondenten niet afdwalen, zodat zij alle vragen volledig beantwoorden en de gewenste opdrachten uitvoeren. Markteffect heeft een team van getrainde onderzoeksspecialisten en moderatoren die ruime ervaring hebben met het opzetten en leiden van online communities. 

Twee voorbeelden van vergelijkbare onderzoeken:


Wat kan een online community u bieden?

 

Wilt u meer weten over de uitvoering van een online community? Of wilt u weten of een online community antwoord biedt op uw vraag? Neem dan gerust contact met mij op voor vrijblijvend advies.


Mirjam Verbon
Onderzoeksspecialist

Wat kost het uitvoeren van een online community?

Wij zorgen voor:

Gebruiksvriendelijk online platform

Online meekijken

Gespecialiseerde moderator

Uitgebreide rapportage

cup icon

Bereken nu binnen één minuut de prijs voor het uitvoeren van uw eigen online community.

Na het invullen van uw wensen ontvangt u direct een prijsindicatie op uw scherm!

Bereken de prijs
  • Vrijblijvend contact met één van onze client consultants
  • Indien gewenst een offerte op maat binnen 24 uur