Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Kwantitatief onderzoek

Kwantitatief onderzoek wordt gebruikt om representatieve antwoorden te krijgen op uw vragen. Het wordt ingezet wanneer u feitelijke onderbouwingen nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het meten van naamsbekendheid onder een representatieve groep Nederlanders. De uitkomst van kwantitatief onderzoek is gebaseerd op harde cijfers en percentages. Daarom is kwantitatief onderzoek uitstekend geschikt om ontwikkelingen te monitoren.

Representatieve uitspraken voor de gehele populatie

Feitelijke onderbouwing van de resultaten

Gemakkelijke monitoring van ontwikkelingen

Zo werkt kwantitatief onderzoek

Vragenlijst

Om kwantitatieve uitspraken te kunnen doen, gebruiken we een vragenlijst die vooraf samen met u is vastgesteld. Dit is een combinatie tussen gesloten en open vragen, waarbij de open vragen zorgen voor kwalitatieve inzichten. De vragenlijst wordt altijd vooraf met u afgestemd op basis van de kick-off meeting. Bij sommige vraagstukken adviseren we om vooraf kwalitatief onderzoek uit te voeren om uitgangspunten voor de vragenlijst scherper te krijgen.

Veldwerk

Bij kwantitatief onderzoek ondervragen we meestal grote aantallen respondenten. Wij verzorgen de werving van de juiste respondenten voor u. Het is ook mogelijk om respondenten uit uw database, zoals klanten of medewerkers, te ondervragen. De manier waarop we het onderzoek uitvoeren is voornamelijk met online onderzoek. Maar kwantitatief onderzoek wordt ook telefonisch, schriftelijk of face-to-face uitgevoerd.

Analyses en rapportage

De data uit het kwantitatieve onderzoek wordt door ons met statistische onderzoekssoftware geanalyseerd. Daarna rapporteren wij de resultaten in een overzichtelijk rapport. Daarin is ons uitgangspunt uw aanleiding en de uiteindelijke doelstelling van het onderzoek, zodat wij concreet advies kunnen geven.

Kwalitatief onderzoek onderdeel van kwantitatief onderzoek

Als aanvulling op kwantitatief onderzoek is het mogelijk om in het voor- of natraject kwalitatief onderzoek in te zetten. Vooraf helpt kwalitatief onderzoek bij het verduidelijken van de onderzoeksvraag en het formuleren van de antwoordopties van een vragenlijst. Achteraf helpt kwalitatief onderzoek een verklaring te vinden voor kwantitatieve resultaten of voor het uitdiepen van de verbeterpunten. 

Twee voorbeelden van kwantitatief onderzoek :


Meer weten over kwantitatief onderzoek?

 

Wilt u kwantitatief onderzoek uitvoeren? Wij helpen u graag met het zoeken van de meest geschikte methode. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


Daan Meinders
Onderzoeksspecialist

Wat kost kwantitatief onderzoek?

U krijgt van ons:

Kick-off meeting en afstemming

Maatwerk vragenlijst met alle onderwerpen

Werving van respondenten

Analyse en rapportage inclusief aanbevelingen

cup icon

Bereken nu binnen één minuut de prijs voor het uitvoeren van uw eigen kwantitatief onderzoek.

Na het invullen van uw wensen ontvangt u direct een prijsindicatie op uw scherm!

Bereken de prijs
  • Vrijblijvend contact met één van onze client consultants
  • Indien gewenst een offerte op maat binnen 24 uur