Phone

Groepsdiscussies

Een groepsdiscussie is een dynamische vorm van kwalitatief onderzoek. Met een goede discussieleider zorgt de discussie tussen de deelnemers voor diepgaande kwalitatieve informatie. Dit biedt inzichten in complexe vraagstukken en stelt u in staat om concrete verbeteracties door te voeren.

Wij zorgen voor een ervaren discussieleider

U bepaalt de locatie, wij denken graag mee

Kijk en luister mee vanuit onze meekijkruimte

Werving van deelnemers is mogelijk

Zo voeren wij groepsdiscussies uit

Methode

Tijdens een groepsdiscussie wordt gedurende circa 1,5 uur onder leiding van een moderator (discussieleider) met een aantal respondenten uit uw doelgroep gesproken over een bepaald onderwerp. Voor de groepsdiscussie plaats vindt, bepalen we samen met uw organisatie welke onderwerpen tijdens de groepsdiscussie aan bod zullen komen. Het discussiescript is zo opgebouwd dat de respondenten steeds dieper op het onderwerp van het onderzoek ingaan. Het is mogelijk om (audiovisuele) concepten voor te leggen aan de respondenten. 

Werving van de respondenten

Markteffect kan zorgen voor de werving van de respondenten. Tijdens de kick-off meeting stemmen we met u af aan welke eisen de deelnemende respondenten moeten voldoen. Op basis van deze eisen zal Markteffect panelleden die binnen de doelgroep vallen uitnodigen en screenen. We bevestigen de respondenten altijd telefonisch. Het is gebruikelijk om de deelnemende respondenten een vergoeding te geven voor hun deelname en reiskosten. Tijdens de kick-off meeting zullen we samen bepalen welke incentive passend is.

Uitvoering groepsdiscussies

Groepsdiscussies kunnen op diverse locaties worden uitgevoerd. Om beïnvloeding te voorkomen, is in de meeste gevallen een neutrale locatie gewenst. Markteffect heeft in haar kantoor twee ruimtes die speciaal voor de uitvoering van kwalitatief onderzoek zijn ingericht. Onze discussieroom is ingericht met HD-camera’s en microfoons. In de meekijkruimte, gelegen aan de andere zijde van het kantoor, hebben onze opdrachtgevers de gelegenheid om live mee te kijken tijdens de uitvoering van de groepsdiscussie. De onderzoeksspecialist luistert samen met de klant mee, zodat tijdens de uitvoering van de discussies feedback geven kan worden. Aan het eind van de discussie is altijd ruimte om een paar nieuwe vragen naar aanleiding van de discussie aan de respondenten te stellen. 

Benieuwd hoe een groepsdiscussie bij Markteffect er uit ziet? Bekijk hieronder ons filmpje!

 


Wilt u een groepsdiscussie laten uitvoeren?

 

Of wilt u weten of een groepsdiscussie kan helpen bij uw vraagstuk? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies!


Irene Joris
Onderzoeksspecialist

Specialisme

Bij groepsdiscussies is het van groot belang om een goede discussieleider te hebben. Afdwalen van het onderwerp gebeurt snel en zonder adequate discussieleider is het mogelijk dat enkele personen dominant aanwezig zullen zijn. Markteffect heeft voor elke specifieke situatie een moderator die past bij uw onderzoeksvraag. 

Twee voorbeelden van vergelijkbare onderzoeken:

Wat kost het uitvoeren van groepsdiscussies?

Wij verzorgen voor u:

Kick-off meeting en afstemming

Ervaren moderator

Locatie met meekijkruimte

Analyse en rapportage inclusief aanbevelingen

cup icon

Bereken nu binnen één minuut de prijs voor het uitvoeren van groepsdiscussies.

Na het invullen van uw wensen ontvangt u direct een prijsindicatie op uw scherm!

Bereken de prijs
  • Vrijblijvend contact met één van onze research consultants
  • Indien gewenst een offerte op maat binnen 24 uur