Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Groepsdiscussies

Een groepsdiscussie is een dynamische vorm van kwalitatief onderzoek. Met een goede discussieleider zorgt de discussie tussen de deelnemers voor diepgaande kwalitatieve informatie. Dit biedt inzichten in complexe vraagstukken en stelt u in staat om concrete verbeteracties door te voeren.

Wij zorgen voor een ervaren discussieleider

U bepaalt de locatie, wij denken graag mee

Kijk en luister mee vanuit onze meekijkruimte

Wij verzorgen graag de werving van deelnemers

Zo voeren wij groepsdiscussies uit

Methode

Tijdens een groepsdiscussie wordt gedurende circa 1,5 uur onder leiding van een moderator (discussieleider) met een aantal personen uit uw doelgroep gesproken over een bepaald onderwerp. Voor de groepsdiscussie plaats vindt, bepalen we samen met uw organisatie welke onderwerpen tijdens de groepsdiscussie aan bod zullen komen. Het discussiescript is zo opgebouwd dat de deelnemers steeds dieper op het onderwerp van het onderzoek ingaan. Tijdens een groepsdiscussie is het mogelijk om (audiovisuele) concepten digitaal of op papier voor te leggen aan de deelnemers.

Werving van de respondenten

Markteffect verzorgt voor u graag de werving van de deelnemers. We stemmen met u af aan welke eisen de deelnemende respondenten moeten voldoen. Op basis van deze eisen zal Markteffect panelleden die binnen de doelgroep vallen uitnodigen en screenen. Het is natuurlijk ook mogelijk om relaties of klanten uit te nodigen voor deelname. We bevestigen de deelnemers altijd telefonisch. Het is gebruikelijk om de deelnemers een vergoeding te geven voor hun deelname en reiskosten. Tijdens de kick-off meeting zullen we samen bepalen welke incentive passend is.

Uitvoering groepsdiscussies

Groepsdiscussies kunnen op diverse locaties worden uitgevoerd. Om beïnvloeding te voorkomen, is in de meeste gevallen een neutrale locatie gewenst. Markteffect heeft in haar kantoor twee ruimtes die speciaal voor de uitvoering van kwalitatief onderzoek zijn ingericht. Onze discussieruimte is ingericht met een HD-camera en microfoons. In de meekijkruimte heeft u de gelegenheid om live mee te kijken tijdens de uitvoering van de groepsdiscussie. De onderzoeksspecialist of client consultant luistert samen met de klant mee, zodat u de reacties van de deelnemers integraal hoort. Aan het eind van de discussie is altijd ruimte om een paar aanvullende vragen naar aanleiding van de discussie aan de deelnemers te stellen. 

Benieuwd hoe een groepsdiscussie bij Markteffect er uit ziet? Bekijk hieronder ons filmpje!

 

Specialisme

Bij groepsdiscussies is het van groot belang om een goede discussieleider te hebben. Afdwalen van het onderwerp gebeurt snel en zonder adequate discussieleider is het mogelijk dat enkele personen dominant aanwezig zullen zijn. Markteffect heeft voor elke specifieke situatie een moderator die past bij uw onderzoeksvraag. 

Twee voorbeelden van vergelijkbare onderzoeken:


Wilt u een groepsdiscussie laten uitvoeren?

 

Of wilt u weten of een groepsdiscussie kan helpen bij uw vraagstuk? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies!


Astrid Meulenmeesters
Onderzoeksspecialist

Wat kost het uitvoeren van groepsdiscussies?

Wij verzorgen voor u:

Kick-off meeting en afstemming

Ervaren moderator

Locatie met meekijkruimte

Analyse en rapportage inclusief aanbevelingen

cup icon

Bereken nu binnen één minuut de prijs voor het uitvoeren van groepsdiscussies.

Na het invullen van uw wensen ontvangt u direct een prijsindicatie op uw scherm!

Bereken de prijs
  • Vrijblijvend contact met één van onze client consultants
  • Indien gewenst een offerte op maat binnen 24 uur