Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Face-to-face enquêtering

Face-to-face onderzoek is een uitermate geschikte methode voor kwantitatief onderzoek waarbij de locatie van belang is. Voorbeelden hiervan zijn buurtonderzoeken of belevingsonderzoeken onder evenementenbezoekers. Wanneer u geen gegevens heeft van uw doelgroep kan face-to-face enquêtering uitkomst bieden.

Snelle werving van respondenten

Enquêtering op locatie

Geen speeders en straightliners

Voordelen van face-to-face onderzoek

Omdat de doelgroep van face-to-face onderzoeken vaak locatiegebonden is, kan de gewenste respons relatief snel binnen worden gehaald. De enquêteur kan namelijk in korte tijd veel personen aanspreken. Daarnaast kunnen respondenten met vragen deze direct stellen aan de enquêteur, die na afloop ook meteen een debriefing kan doen. De kans op speeders (respondenten die de vragenlijsten in een onmogelijk tijdsbestek ingevuld hebben) en straightliners (respondenten die op elke vraag hetzelfde antwoord geven) is bij face-to-face enquêtering nihil.

Kwaliteit

Face-to-face enquêteren is een vak apart, omdat de respondent overgehaald moet worden om mee te doen. Markteffect zet voor face-to-face onderzoek haar eigen veldwerkteam in. Het veldwerkteam bestaat uit ongeveer 75 flexibele medewerkers, die allemaal de Field Force training van de branchevereniging MOA ontvangen hebben. Deze training zorgt ervoor dat de medewerkers voldoende kennis hebben op het gebied van marktonderzoek en interviewvaardigheden. Interviews worden veelal afgenomen met behulp van een tablet, waardoor de data direct beschikbaar is voor onze onderzoeksspecialisten.

Twee voorbeelden van face-to-face onderzoeken:


Meer weten over face-to-face enquêtering?

 

Wilt u weten of face-to-face onderzoek voor uw vraagstuk geschikt is? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en vrijblijvend advies.


Roy Zengers
Business Unit Manager

Wat kost face-to-face enquêtering?

Wij verzorgen voor u:

Kick-off meeting en afstemming

Maatwerk vragenlijst met alle onderwerpen

Werving van respondenten

Analyse en rapportage inclusief aanbevelingen

cup icon

Bereken nu binnen één minuut de prijs voor het uitvoeren van face-to-face enquêtering.

Na het invullen van uw wensen ontvangt u direct een prijsindicatie op uw scherm!

Bereken de prijs
  • Vrijblijvend contact met één van onze client consultants
  • Indien gewenst een offerte op maat binnen 24 uur