Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Diepte interviews

Voor het blootleggen van diepgaande motieven van klanten, medewerkers of consumenten leent kwalitatief onderzoek zich beter dan kwantitatief onderzoek om het gewenste resultaat te krijgen. Diepte-interviews zijn een vorm van kwalitatief interviews. Deze methode is uitermate geschikt om de achterliggende gedachtes voor vertoond gedrag te achterhalen of als de individuele opvattingen over uw product of organisatie belangrijk zijn.

Methode

Een diepte interview verloopt semi-gestructureerd. Het is van belang om alle vooraf bepaalde onderwerpen te behandelen, maar vanwege het interactieve karakter van het interview is het gesprek ook niet volledig te sturen. Om er zeker van te zijn dat alle onderwerpen tijdens het interview worden behandeld, stelt de onderzoeksspecialist samen met u een interviewscript op. Na afloop van de interviews zal de onderzoeksspecialist de verzamelde inzichten volledig analyseren.

Diepte interviews als aanvulling op kwantitatief onderzoek

In bepaalde gevallen kunnen diepte interviews ook een goede aanvulling zijn op kwantitatief onderzoek. Zo kunnen diepte interviews helpen de vragenlijst voor het kwantitatief onderzoek beter af te stemmen, door bijvoorbeeld te achterhalen welke aspecten van invloed zijn op de klanttevredenheid. Diepte interviews kunnen ook ingezet worden om oplossingen te vinden voor de pijnpunten die naar voren zijn gekomen tijdens kwantitatief onderzoek. Andersom kan kwantitatief onderzoek ook dienen als aanvulling op diepte interviews, door uit te wijzen of de meningen en bevindingen van de gesprekspartners representatief zijn voor de gehele doelgroep.

Mogelijkheid om achterliggende gedachtes en motivaties te doorgronden

Duidelijke structuur, maar toch interactief

Waardevol als aanvulling op kwantitatief onderzoek

Specialisme

Het is van groot belang dat de interviewer past bij uw doelgroep en kennis heeft van uw organisatie. Zo kan het dus voor komen dat er voor een onderzoeksvraagstuk in het onderwijs een andere interviewer ingeschakeld zal worden dan voor een onderzoeksvraagstuk in de financiële dienstverlening. Markteffect heeft verschillende specialisten in dienst passend bij uw onderzoeksvraagstuk.

Daarnaast heeft Markteffect de beschikking over eigen inhouse faciliteiten waar kwalitatief onderzoek plaats kan vinden. Diepte interviews kunnen echter op diverse locaties worden uitgevoerd. Meestal worden diepte interviews op de locatie van de geïnterviewde uitgevoerd. Het is immers van belang om het de geïnterviewde zo makkelijk mogelijk te maken. Het is ook mogelijk te kiezen voor telefonische diepte interviews.

Twee voorbeelden van onderzoeken met diepte interviews


Wilt u een diepte-interview laten uitvoeren?

 

Of wilt u weten of een diepte-interview kan helpen bij uw vraagstuk? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies!


Astrid Meulenmeesters
Onderzoeksspecialist

Wat kosten diepte interviews?

U krijgt van ons:

Kick-off meeting en afstemming

Ervaren moderator

Locatie met meekijkruimte

Analyse en rapportage inclusief aanbevelingen

cup icon

Bereken nu binnen één minuut de prijs voor het uitvoeren van diepte interviews.

Na het invullen van uw wensen ontvangt u direct een prijsindicatie op uw scherm!

Bereken de prijs
  • Vrijblijvend contact met één van onze client consultants
  • Indien gewenst een offerte op maat binnen 24 uur