Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Nieuws

Olympische & Paralympische Spelen 2021:
Kleine meerderheid van Nederlanders voor doorgaan Olympische Spelen

1 juni 2021

Deze zomer vinden in Tokio de uitgestelde Olympische en Paralympische Spelen plaats in Tokio. In Japan is er inmiddels veel weerstand tegen het doorgaan van de Olympische Spelen. Maar hoe denken Nederlanders over het sportevenement? Onderzoeksbureau Markteffect deed onderzoek.

Het aandeel mensen dat het eens is met de stelling dat de Olympische Spelen moeten doorgaan is net iets groter dan de mensen die het daar niet mee eens is: 35% tegenover 29%. 36% van de ondervraagden is neutraal. Wanneer er een splitsing gemaakt wordt tussen sportliefhebbers en niet-sportliefhebbers is er een groot verschil in opvatting. 48% van de sportliefhebbers vindt dat de spelen moeten doorgaan. Bij de niet-sportliefhebbers is dat slechts 23%.

Stelling: ‘’De Olympische Spelen in 2021 in Tokyo moeten doorgaan.”

In Nederland was even wat te doen over het voorrang geven aan Olympische sporters bij vaccinatie. Maar het blijkt dat het merendeel het eens is met de stelling “Ik vind het goed dat Nederlandse atleten die zich hebben gekwalificeerd voor de Olympische Spelen met voorrang kunnen worden gevaccineerd tegen het coronavirus.” 46% is het eens met de stelling en maar 28% oneens of helemaal oneens.

Het onderzoek is uitgevoerd door Markteffect onder een nationaal representatieve doelgroep (N=1001) in de periode april 2021. In het komende nummer van Sponsorreport meer cijfers over de bekendheid van de Olympische Spelen en de bekendheid van de partners.

Stelling: “Ik vind het goed dat Nederlandse atleten met voorrang worden gevaccineerd.”Dit artikel werd geplaatst op 26 mei op de website van Sponsorreport


Meer weten over onderzoek binnen Sport?

Markteffect biedt verschillende onderzoeken aan in de Sport branche, en overige branches. 

Neem dan contact op met één van onze medewerkers en we helpen je graag verder! 


Michael Petit
Manager Marketing  & Client Consultant