Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Klantcase: Kalfire

Naamsbekendheidonderzoek Kalfire

Kalfire is een Nederlandse producent van hoogwaardige gashaarden en houthaarden. Kalfire is een familiebedrijf dat bijna 40 jaar geleden werd opgericht in het Limburgse Belfeld. De producten worden aangeboden via een groot dealernetwerk in diverse Europese landen. Kalfire heeft Markteffect gevraagd door middel van een 0-meting inzicht te geven in haar huidige naamsbekendheid ten opzichte van haar concurrenten. Tevens heeft Markteffect de customer journey van haardzoekers in kaart gebracht.

Doel

Inzicht geven in de naamsbekendheid ten opzichte van de concurrenten en de customer journey in kaart brengen

Methode

Middels een online Nederlandstalige en Franstalige vragenlijst is de Nederlandse en Belgische doelgroep van Kalfire ondervraagd

Effect

Input geven waardoor Kalfire zich aan kan sluiten bij relevante kanalen voor de koper

Bij dit onderzoek zijn er onder andere vragen gesteld over de naamsbekendheid van Kalfire, de inhoudelijk bekendheid, het imago, de overwegings- en voorkeursintentie onder potentiële haardkopers en de customer journey die zij doorlopen.

quote

“Het onderzoek uitgevoerd door Markteffect geeft ons meer inzichten in het consumentengedrag in onze branche, en stelt ons in staat om beter aan te sluiten bij relevante kanalen waarop onze koper zich oriënteert. Kortom, een waardevol onderzoek dat onze marketingstrategie meer sturing biedt.”

Denis Salamadin, Marketing manager

De onderzoeksresultaten hebben de huidige marktpositie van Kalfire en de customer journey van haardkopers in kaart gebracht. Markteffect heeft Kalfire inzicht geboden in de gewenste informatievoorziening en ondersteuning in het oriëntatieproces van potentiële haardkopers. Kalfire heeft nu een beter inzicht in hoe zij het beste kan communiceren naar haar doelgroepen, hoe deze bereikt kunnen worden en welke tools ingezet kunnen worden om de marktpositie van Kalfire nog verder te versterken.

 


Meer weten over dit onderzoek?

 

Wilt u weten hoe een naamsbekendheidsonderzoek uw organisatie verder kan helpen? Of wilt u weten hoe uw bedrijf of merk in de markt staat ten opzichte van de andere (grote) spelers in de markt? 

Neem gerust contact op voor meer informatie en vrijblijvend advies.


Davy Zwegers
Client Consultant