Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Klantcase: Bugaboo

Bugaboo: klanttevredenheid logistieke processen

Bugaboo is een producent en leverancier van kinderwagens en koffersystemen. Bugaboo streeft ernaar om hun klanten producten van een zo hoog mogelijke kwaliteit, met de beste service te bieden en is continu bezig om dit proces te verbeteren.

Om Bugaboo meer inzicht te geven in de tevredenheid van haar klanten ten aanzien van het logistieke proces van bestellen, betalen en bezorgen heeft Markteffect een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd met betrekking tot deze processen.

Doel

Het meten van de klanttevredenheid ten aanzien van het logistieke proces van bestellen, betalen en bezorgen van Bugaboo

Methode

Online vragenlijst onder klanten van Bugaboo (uit Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Zweden) die verantwoordelijk zijn voor het bestellen, betalen of laten bezorgen

Effect

Gerichte acties ondernemen om het logistieke proces te optimaliseren en de klanttevredenheid te verhogen

Prioriteitenmatrix
Markteffect heeft een online vragenlijst ontwikkeld waarin de verschillende stappen van het logistieke proces aan bod komen. Op deze manier zijn per onderdeel de tevredenheid en verbeterpunten in kaart gebracht. Door middel van een prioriteitenmatrix is inzicht gegeven in welke stappen in het logistieke proces het meest bijdragen aan de totale tevredenheid en welke de meeste prioriteit hebben voor verbetering.

Resultaten per land
De resultaten van het onderzoek zijn telkens weergegeven voor de verschillende landen, zodat verschillen tussen de landen inzichtelijk zijn.

599

klanten uitgenodigd

208

ingevulde vragenlijsten

35%

responspercentage

Voornaamste verbeterpunten
De resultaten uit dit onderzoek hebben Bugaboo inzicht gegeven in de voornaamste verbeterpunten in het logistieke proces van bestellen, betalen en bezorgen. Deze inzichten heeft Bugaboo gebruikt bij de ontwikkeling en implementatie van een nieuw bestelsysteem.


Meer weten over dit onderzoek?

 

Wilt u weten hoe een klanttevredenheidsonderzoek uw organisatie verder kan helpen? Neem gerust contact op voor meer informatie en vrijblijvend advies.


Michael Petit
Marketing Manager