Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Sportmarketing

De vraag om de uitgaven accountable te maken is nergens zo sterk als binnen de sportmarketing sector. Markteffect is gespecialiseerd in sportmarketing onderzoek en werkt samen met partners Triple Double en Golazo Sports.

 

 

Marktonderzoek en sportmarketing

Markteffect helpt organisaties om inzicht te krijgen in de effecten van sportmarketing en sportsponsoring. Met andere woorden: Wat levert het voor een bedrijf op wanneer zij een sponsorschap aangaan met bijvoorbeeld een professionele sportploeg of een bekende sporter? Wat gebeurt er met de naamsbekendheid en het imago onder de doelgroep? En hoe zit het met de inhoudelijke bekendheid? Kennen ze alleen de bedrijfsnaam of ook de producten en diensten die worden aangeboden?

Onze methoden

Markteffect Sportsponsor monitor

Landelijke scan van de Nederlandse sportsponsormarkt die in de impact in kaart brengt van sportsponsoring op alle gangbare marketing- en business indicatoren. In dit onderzoek zijn 16 sporten en 292 sportsponsoren in Nederland meegenomen.

Sponsoreffectmeting

Inzicht in onder andere naamsbekendheid, imago en overwegingsintentie gedurende een doorlopende sponsorship van een bedrijf met een bekende sportploeg of bekende individuele sporter.

Evenementenmonitor

Wat is het effect van de sponsoring van een sport- of muziekevenement? Is er een hogere naamsbekendheid en een beter imago? Is de overwegingsintentie voor het product of dienst hoger bij de bezoekers van het evenement?

Tevredenheidsmetingen

Hoe tevreden zijn uw sponsoren, overige stakeholders en seizoenkaarthouders? Met tevredenheidsmetingen bent u in staat om gericht verbeteracties door te voeren met als doel langdurige relaties op te bouwen.

Twee voorbeelden van onderzoek naar sportmarketing:


Meer weten over onderzoek in sportmarketing?

 

Neem gerust contact op voor meer informatie!


Michael Petit
Client Consultant

Wat kost marktonderzoek in sportmarketing?

Dit verzorgen wij voor u:

Kick-off meeting en afstemming

Maatwerk vragenlijst

Werving van de juiste respondenten

Analyse en rapportage van de bevindingen

cup icon

Bereken nu binnen één minuut de prijs voor het uitvoeren van een marktonderzoek in de sportmarketing.

Na het invullen van uw wensen ontvangt u direct een prijsindicatie op uw scherm!

Bereken de prijs
  • Vrijblijvend contact met één van onze client consultants
  • Indien gewenst een offerte op maat binnen 24 uur