Phone

Marktonderzoek in het onderwijs

De onderwijssector is een dynamische, snel veranderende wereld. Markteffect is gespecialiseerd in het uitvoeren van onderzoek voor de onderwijssector. We werken voor ongeveer 80% van alle bekostigde instellingen in het tertiair onderwijs. Zo is Markteffect uitvoerder van de jaarlijkse mbo-, hbo- en wo-imagomonitor. Ook voeren we jaarlijks onderzoek uit naar studiekeuzegedrag onder scholieren.

Ook in 2019 zit Markteffect niet stil. Zo organiseren we het grootste onderwijscongres van Nederland en zullen we een boek uitbrengen waarin te lezen is wat de werkelijke rol van ouders binnen het studiekeuzeproces is.

Onderzoek onder alle stakeholders

Met marktonderzoek helpt Markteffect onderwijsinstellingen bij het vormen van hun beleid voor diverse stakeholdersgroepen zoals (potentiële) studenten, ouders, decanen, mentoren en het werkveld. De maatschappij stelt steeds meer wensen en eisen aan de inhoud van opleidingen en de werkwijze van onderwijsinstellingen. Door het aangaan van de dialoog met uw stakeholders weet u of uw communicatie en werkwijze het juiste effect hebben.


Meer weten over onderzoek in het onderwijs?

 

Wilt u weten welk type onderzoek het best past bij uw vraagstuk in het onderwijs? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies!


Davy Zwegers
Research consultant

Enkele voorbeelden van marktonderzoek in het onderwijs

Markteffect Imagomonitor

De Imagomonitor geeft belangrijke input voor de marketing- en communicatiestrategie van onderwijsinstellingen. We onderzoeken ieder jaar onder 8.000 scholieren en studenten op welke manier zij zich oriënteren en wat de naamsbekendheid en het imago is van mbo-, hbo- en wo-onderwijsinstellingen.

Nationaal Studiekeuze Onderzoek

Het gedrag en de belevingswereld van scholieren en studenten verandert continu. Daarom onderzoekt Markteffect elke twee jaar wat de wensen en behoeften zijn van scholieren en studenten tijdens het studiekeuzeproces. 

Campagne effectmeting

Voor onderwijsinstellingen is een optimale inzet van het marketingbudget een must. Wat levert elke euro die u uitgeeft op? En wat is het effect van de campagne? Markteffect voert regelmatig onderzoek uit om samen met onderwijsinstellingen te komen tot de ideale marketingmix.

Macrodoelmatigheidsonderzoek

Om het succes van een nieuwe opleiding te garanderen, is het cruciaal dat het opleidingsaanbod overeenkomt met de behoeften die bestaan bij werkgevers. Om uw instelling te ondersteunen bij een aanvraag voor een nieuwe opleiding voeren wij al 10 jaar macrodoelmatigheidsonderzoeken uit.

Wat kost marktonderzoek in het onderwijs?

Wij verzorgen voor u:

Kick-off meeting en afstemming

Maatwerk vragenlijst of script

Werving van de juiste respondenten

Analyse en rapportage van de bevindingen

cup icon

Bereken nu binnen één minuut de prijs voor het uitvoeren van marktonderzoek in het onderwijs.

Na het invullen van uw wensen ontvangt u direct een prijsindicatie op uw scherm!

Bereken de prijs
  • Vrijblijvend contact met één van onze research consultants
  • Indien gewenst een offerte op maat binnen 24 uur