Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Specialist in marktonderzoek in het onderwijs

Specialist in marktonderzoek in het onderwijs

De onderwijssector is een dynamische, snel veranderende wereld. Markteffect is gespecialiseerd in het uitvoeren van onderzoek voor de onderwijssector. We werken voor ongeveer 80% van alle bekostigde instellingen in het tertiair onderwijs. Zo voert Markteffect al 12 jaar mbo-, hbo- en wo-imagomonitor ieder schooljaar uit.

Begin 2020 bracht Markteffect een nieuwe editie van het Nationaal Studiekeuze Onderzoek 2020 uit en deelden dit rapport met geïnteresseerde opdrachtgevers in de onderwijssector. Daarnaast brachten we de behoeften van professionals op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen in kaart en schreven we het trendrapport Nationaal Leven Lang Ontwikkelen Onderzoek 2020.

In 2019 organiseerde Markteffect het grootste onderwijscongres van Nederland en brachten we een boek uit waarin te lezen is wat de werkelijke rol van ouders binnen het studiekeuzeproces is.

Op onze website beschrijven we informatie over de onderzoeken en meetinstrumenten die we opzetten en uitvoeren voor- en met onderwijsinstellingen en aan het onderwijs verwante organisaties.
Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op via 040 – 239 22 90 of d.zwegers@markteffect.nl.

Leven Lang Ontwikkelen
 

1. Uw alumni en alle professionals in het algemeen
2. Uw arbeidsmarktrelaties en het volledige werkveld

Leven Lang Ontwikkelen Monitor: Decisionmakers in het bedrijfsleven 2020-2021
Klik hier voor meer informatie rondom de LLO Monitor 2020-2021

Enkele voorbeelden van marktonderzoek in het onderwijs

Markteffect Imagomonitor

De Imagomonitor geeft belangrijke input voor de marketing- en communicatiestrategie van onderwijsinstellingen. We onderzoeken ieder jaar onder 8.000 scholieren en studenten op welke manier zij zich oriënteren en wat de naamsbekendheid en het imago is van mbo-, hbo- en wo-onderwijsinstellingen. Wilt u meer weten over de Markteffect Imagomonitor? Op deze pagina kunt u hier alles over lezen. 

Digitalisering studievoorlichting

De coronacrisis heeft de afgelopen maanden zeker ook zijn invloed gehad op het onderwijs. In deze periode van het jaar maken scholieren en studenten een keuze voor een vervolgopleiding.

Markteffect interviewde in juni ruim veertig marketeers, communicatiespecialisten en voorlichters binnen het mbo, hbo en wo onderwijs. De resultaten zijn beschreven in een whitepaper.

Het Onderwijscongres

Heb je als docent, mentor of decaan te maken met het adviseren, begeleiden of coachen van scholieren of studenten? Ben je verantwoordelijk voor marketing of communicatie binnen een onderwijsinstelling? Ben je bestuurder en verantwoordelijk voor het beleid en de strategie? Of heb je een andere rol binnen of buiten het onderwijs en ben je geïnspireerd geraakt?

Het Onderwijscongres is een unieke mogelijkheid voor alle onderwijsprofessionals om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, kennis en inspiratie op te doen, vakgenoten te ontmoeten en geïnspireerd te worden door toonaangevende sprekers.

Macrodoelmatigheidsonderzoek

Om het succes van een nieuwe opleiding te garanderen, is het cruciaal dat het opleidingsaanbod overeenkomt met de behoeften die bestaan bij werkgevers. Om uw instelling te ondersteunen bij een aanvraag voor een nieuwe opleiding voeren wij al 10 jaar macrodoelmatigheidsonderzoeken uit.


Meer weten over onderzoek in het onderwijs?


Wilt u weten welk type onderzoek het best past bij uw vraagstuk in het onderwijs? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies!

 


Davy Zwegers
Client Consultant

Wat kost marktonderzoek in het onderwijs?

Wij verzorgen voor u:

Kick-off meeting en afstemming

Maatwerk vragenlijst of script

Werving van de juiste respondenten

Analyse en rapportage van de bevindingen

cup icon

Bereken nu binnen één minuut de prijs voor het uitvoeren van marktonderzoek in het onderwijs.

Na het invullen van uw wensen ontvangt u direct een prijsindicatie op uw scherm!

Bereken de prijs
  • Vrijblijvend contact met één van onze client consultants
  • Indien gewenst een offerte op maat binnen 24 uur