Phone
🏆 Winnaar Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020 🏆

Leisure Haalbaarheidsonderzoek

Wat levert een haalbaarheidsonderzoek op?

Markteffect brengt aan de hand van succes- en faalfactoren de slagingskansen van uw business case in kaart. De onderzoeksresultaten van het haalbaarheidsonderzoek leiden tot een concreet advies over de haalbaarheid van uw idee of project. Het onderzoeken van de haalbaarheid komt voor in vrijwel iedere fase waar een idee of concept zich in bevindt. Wij onderscheiden vijf fases:

1. Pre-concept fase

2. Concept fase

3. Marktpotentieel fase

4. Product test

5. Financiële haalbaarheid fase

 

1. Pre-concept fase
U vermoedt dat er kansen liggen in de markt en wilt hier graag op inspelen, maar u bent nog onzeker over de exacte wensen, behoeften en verwachtingen van de markt. Een behoeftenonderzoek zou hier prima op zijn plaats zijn.

2. Concept fase
U heeft een idee, maar weet niet hoe deze verder uitgewerkt moet worden, of welke kant het op moet gaan. Hier zou u bijvoorbeeld kunnen denken aan het toetsen van een concept of stakeholder analyse.

3. Marktpotentieel fase
U heeft een concept en twijfelt op welke markt u zich moet focussen en wat het potentiële bereik dan is. Binnen deze fase komen vaak marktverkenning, segmentatie onderzoek en positioneringsonderzoek aan bod.

4. Product test
U heeft al een concept opgezet, uw doelgroep is gedefinieerd, maar u heeft nog geen idee hoeveel mensen uw product zullen afnemen of uw attractie(park) zullen bezoeken. Een product test zou in deze fase bruikbare inzichten kunnen opleveren.

5. Financiële haalbaarheid fase
U heeft duidelijk voor ogen wat uw concept in moet houden, maar twijfelt nog over de economische haalbaarheid. Hier zou een spin off- en effectmeting een mooi onderzoek kunnen vormen.

Welke inzichten biedt een haalbaarheidsonderzoek?

  • Hoe zien de kansen in de markt eruit?
  • Hoe geeft u uw concept vorm en is er draagvlak voor?
  • Wat zijn de succes- en de faalfactoren?
  • Wat is het verwachte rendement van uw investering?
  • Hoe kunt u uw concept realiseren?

Meer weten over het Leisure Haalbaarheidsonderzoek?

 

Wilt u meer weten over het Leisure Haalbaarheidsonderzoek? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 


Hans de Jong
Client Consultant Leisure